maanantai 9. toukokuuta 2016

Hauskaa menoa valtakunnallisissa Kwan Nyom Hapkidon Juniori-kisailuissa HMAC:llä meneenä lauantaina 7.8.2016!


Viime lauantaina 7.5.2016 järjestettiin kolmannen kerran HMAC:llä leikkimieliset kisat Suomen Kwan Nyom Hapkidon Junioreille. Tarkoituksena oli tarjota junnuille hauska ja energinen tapahtuma, jossa pääsee näyttämään parasta osaamistaan iästä, vyöarvosta ja treenitaustasta huolimatta. Tärkeintä oli hauska yhdessäolo Hapkidon merkeissä ja kaikkien ilmeistä päätellen tältä osin onnistuttiin tänäkin vuonna loistavasti!


Tapahtumaan osallistui ohjaajia ja junioreita HMAC:n Hapkidosta ja Helsingin Hapkido Ry:stä. Junnuja oli paikalla 28, eli oikein kivan kokoinen kisaporukka :)


Lämmittelyt hoidettiin tänä vuonna "Tapio-pallolla", eli Junnut ja ohjaajat jaettiin kahteen joukkueeseen, joiden piti yrittää saada "Tapsa" toisen joukkueen maaliin rikkomatta sitä. Jännityksen vuoksi Tapsoja oli aluksi kolme, mutta yksi kerrallaan ne joutuivat pelistä pois kohtelun oltua liian rajua (mistä seurasi toki punnerruksia pelaajille). Maaleja tehtiin runsaasti kummankin joukkueen osalta, mutta peli päättyi viimeisenkin "Tapsan" rikkoutumiseen.





Seuraavana kisalajina oli vuorossa pukkihyppely, jossa pukkihypyn jälkeen piti tehdä hapkidon pehmeä rullaus eteen. Kisassa nähtiin hienoja hyppyjä ja kaatumisia kaikilta!



Hyppelyä jatkettiin pehmeillä rullauksilla hypyllä, eli ensin hypättiin korkeutta ja sitten pituutta esteen yli. Ekoista kierroksista selvisivät hienosti kaikki ja moni hyppäsi älyttömän korkealle pituutensa nähden, eikä rohkeutta ja halua päästä esteen yli puuttunut etenkään pienimmiltä treenaajilta! Korkeuskisassa korkeimman esteen ylittivät tänä vuonna Samu, Rudol ja Eelis ja pituudessa pisimmälle pääsi Eelis mahtavalla loikallaan.  





Tämän jälkeen edessä oli potkuralli. Ensimmäisellä kierroksella potkittiin kiertopotkuja vuorojaloin tyynyyn salia päästä päähän ja toisella etupotkuja. Tässä nähtiin hyvää potkutekniikkaa, vauhtia ja ennen kaikkea energistä potkimista ja kannustusta! 



Sitten oli vuorossa omat erikoistekniikat, eli kaikki halukkaat saivat esittää oman potkun tai muun tekniikan. Monta rohkeaa junnua tulikin kaikkien eteen näyttämään oman tekniikaansa, ja yleisö sai ihastella mm. hyppypotkuja- ja muita erikoispotkuja, heittoja sekä tyylikkäitä itsepuolustustekniikoita! Aivan mahtavia suorituksia kaikilta!


Viidentenä kisana oli luvassa itsepuolustusnäytökset, joita nähtiin tänä vuonna kaksi. Kummatkin näytökset keräsivät paljon kiitosta koreografian sekä realististen ja mielikuvituksellisten tekniikoiden käytön osalta!



Kisailun viimeisenä lajina oli köydenveto tietenkin raikuvilla huudoilla höystettynä!


Tämän jälkeen pelattiin vielä "pommitusta" pääohjaajien pohtiessa junnujen palkitsemisia toimistossa.


Lopuksi oli tietenkin luvassa kunniakirjojen ja palkintojen jakoa. Ohjaajat halusivat palkita erityisesti Sofian, Sargisin, Aradin ja Eeliksen rohkeista suorituksista ja itsensä ylittämisestä kisoissa sekä kaikki, jotka uskaltautuivat esittämään näytöksen kisoissa. Koska kaikilla oli niin hienoja suorituksia eikä parhaita kisaajia joukosta voinut valita millään perusteella, päätettiin lopulta koko iloinen Hapkido-joukko palkita pienimuotoisesti. 



Kiitos kaikille mukana olleille kivasta tapahtumasta ja hyvästä yhteishengestä! Ensi vuonna koitetaan kisailla sitten uudemman kerran!


Videokooste suorituksista löytyy youtubesta, käykää tsekkaamassa menoa ja meininkiä ;)

https://www.youtube.com/watch?v=OoiAogjHmQg

Blogin kuvat Eija Komulainen ja HMAC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti